Mälarkök

Semesterstängt

Sommaren står på sig. Med det kommer löftet om ledighet och känslan av frihet, lata dagar och själsligt återhämtande. Vi förbereder oss gärna inför dessa somrar med noggranna planeringar av saker och ting som ska göras, allt från renoveringar i hemmet till utlandsresor. Sommaren är den tiden på året då vi får utrymme att göra alla de saker vi annars skulle ha gjort hela tiden, om vi haft möjligheten. Den lediga tiden handlar om oss själva och våra nära, vilket betyder att vi gärna vill utnyttja den på bästa möjliga sätt. Ett sådant sätt är att ta sommarkänslan och förstärka den i kökets inredning.

Ditt andra pulserande hjärta
Köket kommer att inta en allt mer central roll under sommaren. Platsen ni annars kanske ägnar mest uppmärksamhet åt under helger bjuder nu in till en intensiv närvaro, där sommarens alla härliga middagar planeras, förbereds och tillagas. Det blir lättare att ta sig tid i köket och att vara noggrann i sin tillagning. Köket kommer under sommarens lediga månader att leva upp till sitt epitet som husets hjärta.

Det är lätt att glömma bort det, hur stor roll köket faktiskt spelar för oss. Det är ofta som vi nöjer oss med det vi har och så länge vi kan laga mat i det så fylls funktionen vi efterfrågar. Men köket ska också ges mer uppmärksamhet, det är mer än bara ett utfodringsställe. Det är platsen där man samlas och njuter, både av god tillagad mat och varandras sällskap. Det är, med andra ord, husets allra viktigaste rum. Ett rum som förtjänar att också det få en sommarskrud.

Inred köket med ljus och känsla
Ett köks utseende kan med fördel reflektera känslor. De allra härligaste känslorna har vi under sommaren där ljuset är en välkommen följeslagare. Vi känner oss mer fräscha än någonsin, fyllda till brädden av energi. Växtlivet står i full blom, fåglar kvittrar och fönster och dörrar stå på vid gavel, vilka med jämna mellanrum bjuder in den svalkande brisen. Ett kök inrett med sommaren som inspiration handlar om att förstärka de känslorna.

Med ljusa färger och växtlighet förstärker du sommarens känsla, även efter att solen gått ned vid horisonten. Med skåpluckor i olika vita nyanser och handtag i kromat stål kommer den fräscha sommarkänslan att bevaras i köket. Med strategiskt placerade blommor och växter blir också övergången mellan trädgård och kök naturlig. Det gör att sommaren fortsätter i köket, även fast temperaturerna ute sjunker och sensommarens kalla vindar berättar om att hösten är i antågande. Med ett kök inrett efter sommarens känslor behålls sommarkänslan längre. När vardagens måsten åter kallar blir ett kök inrett efter sommaren en välkommen omfamning och en påminnelse om livets härliga dagar. Dessa dagar inspirerar dig till att fortsätta ett år till, för du vet att om knappt ett år så är det dags igen att låta köket verkligen explodera i smaker, dofter och känslor.

Med Mälarköks hjälp kommer ert kök att få det utseende som köket förtjänar. Vi här på Mälarkök älskar köket, precis lika mycket som ni, och genom enkla justeringar med köksluckor och handtag kan man på kort tid helt förändra kökets karaktär. Kontakta oss redan idag så hjälper vi er att lätt få ert alldeles egna sommarkök

Kostnadsfritt hembesök
Fyll i dina uppgifter nedan så kontaktar vi dig.

Namn (krävs)

Telefon