Ett shakerkök är vackert funktionellt och tidlöst. Så länge som vi levererat kök, har vi fått förfrågningar om vad ett shakerkök är?

Shaker Köket har varit modernt sen de gjorde entre för nästan 200 år sedan. Från början kommer namnet från en religiös rörelse som trodde att jordens undergång var nära. De ville därför leva ett enkelt liv fram tills dess, de var hantverkare med respekt för naturen och funktionalitet. 

De byggde allt själva från grunden vilket genomsyrat sig i shakerstilen. De skickliga hantverkarna lät sin tro avspegla sin design som är rak och funktionell eftersom onödiga detaljer ansågs syndigt. Deras stil är inspirerad av naturen och de byggde allt från grunden. Högst rankad i deras kreativitet är funktionen vilket gjort att dem ligger bakom många uppfinningar både inom verktyg, jordbruk och textilarbete.  

Estetiken som verkligen inte var prioritet hos rörelsen har idag blivit en klassisk inredningsstil med fans världen över. Hos oss präglas den av inramade skåp och köksluckor med raka ramar men även modernare kök som är shakerinspirerade ser vi släta luckor med inramningar. 

Tittar man på beslag så är knoppar mer i enlighet med stilen än handtag och övriga detaljer som diskho och bänkskiva går funktion först dvs en stor diskho där man får plats med att diska stora kastruller och plåtar. Bänkskiva av tåligt naturmaterial som granit. 

Dessa tips är för den som verkligen vill gå all in, det behöver man såklart inte utan vi hjälper  dig och anpassar shakerstilen så den passar ditt hem och efter dina behov. 

#shakerkök på Instagram

This error message is only visible to WordPress admins
There has been a problem with your Instagram Feed.

Vill du ha en offert på ett Shakerkök?

Vi har lämpliga fronter som kan kompletteras tillsammans med shakerdetaljer.
Använd vår konfigurator! Så här går det till: